Oligarchák helikopteren - No emisszió blog

Admin
2010. 12. 26 - 21:28

Érdemes elolvasni a lenti hivatkozáson elérhető blogot. Ugyan az írás nem mentes a jelzőktől de a módosított légügyi törvény egy kis "finomságára" hívja fel a figyelmet.

" A törvénymódosítás rövid lényege: mostantól a kormányzat kikerülésével, sőt tudta nélkül, bizonyos feltételek esetén akár még a környezetvédelmi hatóságok illetékességét is negligálva létesíthetünk magunknak helikopter-leszállópályát. Eddig ugyanis - a mentő, rendőrségi, katonai és katasztrófavédelmi feladatokat ellátó helikopterek kivételével - a magángépek csak kijelölt repülőtereken szállhattak le és fel. "

A teljes bejegyzés

 

A földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön

Anonymous
2010. 01. 26 - 18:07

"A földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön"
Ez az idézet egy nagyon bölcs indián szájából hangzott el sok-sok évvel ezelőtt, aki figyelembe vette fiai, unokái és az azt követő generációk érdekeit is.

 

Egy zajgátló védőövezet története

Anonymous
2010. 01. 15 - 00:56

Megszüntették a 2004-ben indult zajgátló védőövezet kijelölés eljárását. Mégsem lehetünk nyugodtak, az eljárás visszavonásának körülményei és egyéb árulkodó jelek miatt.

 

A légi közlekedés hatásai

Anonymous
2010. 01. 01 - 19:36

A lentebbi cikket a http://www.tiszta.levego.hu/kozlekedes.html oldalról vettük át. A cikk bemutatja a repülőterek közelében élőket ért hatásokat.

 

Öntsünk tiszta vizet a pohárba !

Anonymous
2009. 12. 17 - 15:40

Egy kicsit járjuk körbe a tököli repülőtér történetét 2001-töl napjainkig, hogy mindenki tisztán lásson: 
A tököli volt katonai repülőtér privatizációjában részt vett Wachsler Tamás, korábbi honvédelmi közigazgatási államtitkár, majd az egykori katonai repülőtér fejlesztésével bízták meg cégét, a Harbor Ipari Ingatlanfejlesztő Kft.-t. A privatizációt az Orbán kormány idejében meghozott 2030/2001. (II. 9.) Korm. határozat tette lehetővé. A kormányhatározatban a következők olvashatók:

 

Furcsaságok a tököli rendezési tervből

Anonymous
2009. 12. 15 - 09:40

Szeretnénk felhívni a területen élő lakosság figyelmét a rendezési terv módosításával kapcsolatos egy-két érdekességre. Az idézett részek az egyeztetési anyagból és a véglegesített tervdokumentációkból lettek kiemelve.

A tököli rendezési terv módosításának  anyaga teljes egészében megtekinthető Tököl Város Polgármesteri Hivatalában. A 2006-os tervanyagban az előzmények leírásában (tehát a tervezés megkezdésekor a kiinduló alapadatokban) a következő ÁNTSZ észrevétel olvasható:

 

JetStream

Anonymous
2009. 11. 06 - 06:00
A nyár derekán az egyesület által készített szórólap terjesztését követően megkeresést kaptunk a JetStream egyik vezető kollégájától. Levele olvasása után valószínüleg többekben megfogalmazódik a gondolat, hogy ismét sikerült a lényeget megragadni.
 

Wachsler a logisztikai parkokról és a reptérről

Anonymous
2009. 06. 24 - 10:48
Alant olvastható Wachsler Tamás egy 2006 évben tartott előadása a logisztikai parkok jövőjéről. A lenti sorok némi ellentmondásba ütköznek az idén tett kijelentéseivel amit magyarázhatnánk akár a piaci környezet változásával is de ennyire ne legyünk naivak. Tököllel kapcsolatban érdemes kiemelni az intermodális központokról szóló mondatokat.

Nem az árversenyben látnak fantáziát a logisztikai piac alakítói, ehelyett a szolgáltatások fejlesztésére helyezik a hangsúlyt, emellett a budapesti spekulatív piac bővülésében bíznak - elemezték előadók többek között a logisztikai ingatlanok piacát is egy október végi szakmai konferencián.

 

Képek

Anonymous
2008. 09. 05 - 14:44

Lentebb összehasonlítható a tököli és a kiskunlacházi repülőtér környezete. Érdekes különbségeket lehet észrevenni a két repülőtér környezeti feltételei között.

 

A csepel-sziget nem tart igényt szárnyakra

Anonymous
2008. 08. 29 - 18:12
Amiben egyetértenek a polgármesterek
Még az év elején jelentek meg a lapokban az első hírek. Arról szóltak, hogy Ferihegyet előbb-utóbb kinövik a fapados légitársaságok gépei. A főváros környékén egyetlen bázis fogadhatná ezeket a járatokat, a tököli egykori szovjet, jelenleg kisgépes reptér. A környékbeliek azonban féltik viszonylagos nyugalmukat. Pedig az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. pályázatot hirdetett meg a repülőtér hasznosítására.

 

Belépés

Partnereink