Cikk a Tököli Tükörben

Anonymous
2010. 04. 08 - 14:22

A politikai csatározásokkal kapcsolatosan innen is onnan is szóba került a repülőtér témája. Egyesületünket és vezetőségünket támadták már jobboldali és baloldali beállítottsággal is. Mi nem politikai célok érdekében járunk el, hanem lakókörnyezetünket szeretnénk megvédeni egy valós veszélytől. Legutóbb a Tököli Tükör hasábjain volt olvasható a következő cikk:

Nem kívánunk részt venni a politikai csatározásokban, de mivel Egyesületünket is érinti a fenti cikk tartalma néhány kérdés merül fel bennünk.

1. Ha senki sem akarja a reptér forgalmának drasztikus növelését, miért szerepel a folyamatban lévő rendezési terven "tervezett gurulóút", miért nem felel meg a volt szovjet katonai repülőtér jelenlegi kialakítása a tervezett forgalomnak?
Miért tervezi Tököl Városa az IVS szerint 100 000 000 Ft-os zajvédő létesítmény készítését a lakótelep védelmében, amikor az csak a földön guruló gépek zajától véd, ami jelen reptérhasználat mellet el sem jut a lakótelepig?

2. Köszönjük Hoffman Pálnak, hogy személyesen is megfellebbezte a zajgátló védőövezet határozatot még 2007-ben, csak azt nem értjük, hogy a megismételt eljárásban miért nem adott szakhatósági állásfoglalást Tököl, amivel elkerülhetővé vált volna, hogy 2009-ben ismét kiadják a zajgátló védőövezet határozatot.

3. Azt, hogy 2010-ben megszüntették az eljárást Szigethalom és Százhalombatta Önkormányzatának köszönhetjük, hiszen ők fellebbezték meg az új határozatot és külön köszönet illeti Százhalombattát, hogy a jogsértő másodszori visszavonó határozatot is megfellebezte, hiszen nagy valószínűség szerint ennek köszönhetjük, hogy a kérelmező fél visszavonta a 2004-ben beadott kérelmét.

4. Nem értjük, hogy 2009. november 30-i egyeztetőtárgyaláson miért nem fogadták el Egyesületünk tiltakozását, hogy a rendezési terven ne jelöljenek egy olyan zajgátló védőövezet határozathoz tartozó isophon görbesereget amit jogerős határozat még nem jelölt ki és egyetlen oka a rendezési terven való szerepeltetésének nagy valószínűség szerint a jelenleg nem nyilvános fel és leszállóhely későbbi repülőtérré minősítésének terve.

Mivel fenti cikk nagy valószínűség szerint Varju László nyílt leveléhez kötődik, megjegyeznénk azt is, hogy értetlenül állunk az előtt, hogy a 2008-ban leadott 4800 aláírásra, amit 2009. novemberében egy levél kíséretében további 1400 aláírással egészítettünk ki, miért nem jött a mai napig válasz a Miniszterelnöki Hivatalból és Varju Lászlótól.

Egyesületünk továbbra sem kíván résztvenni semmilyen politikai csatározásban, ha bárki reagálni szeretne fenti sorainkra érveit, hozzászólásait szívesen megjelentetjük, amennyiben az pozitív vitaként fogalmazódik meg.

A jelölt Hölgynek és Uraknak sok sikert kívánunk.
Ezt a cikket a kampánycsend idejére levesszük oldalunkról.

 

Belépés

Partnereink