ÉKE támogatás

Admin1
2012. 07. 18 - 19:23

Szigethalom Város Képviselő-testülete 2012. július 18-i rendkívüli ülésén egyöntetűen megszavazta az Élhető Környezetünkért Egyesület részére korábban elkülönített támogatási keret átutalását.

Köszönjük az Önkormányzat támogatását!

 

Átminősítő határozat

Admin
2012. 01. 31 - 19:02

A Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala tavaly év végén a Tököl Airport Zrt által kezdeményezett átminősítési eljárás lefolytatása után  Tököl nem nyilvános  fel- és leszállóhelyet a mellékelt dokumentumban foglalt kikötésekkel IV. osztályú repülőtérré minősítette.

 

Rádió 6 interjú

Admin
2011. 04. 03 - 10:24

Április harmadikán riport hangzott el a tököli repülőtérről a Rádió6 fórumában.

 

Az Élhető Környezetünkért Egyesület, a szigethalmi polgármester és a halásztelki alpolgármester közleménye

Admin1
2010. 12. 10 - 12:31

Budapest, 2010. december 8., szerda (OS) - A tököli repülőtér közelében lezuhant sportrepülő sajnálatos, tragikus kimenetelű balesetéhez kapcsolódóan Szigethalom és Halásztelek Város, valamint az Élhető Környezetünkért Egyesület - az elhunyt pilóta családja felé történő részvétnyilvánítás mellett - az alábbi nyilatkozatot teszi:

 

A KDV kijelentette, hogy a zajgátló védőövezet kijelölése a repülőtér működéséhez kell

Anonymous
2010. 02. 06 - 10:45

Egyesületünk levélben megkereste a Közép-Duna-Völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséget. A Felügyelőség válaszlevelében leírta, hogy a zajgátló védőövezet kijelölés a repülőtér működéséhez kell, tehát nem a  jelenleg működő nem nyilvános fel és leszállóhelyhez.

 

Szigethalmi közmeghallgatás jegyzőkönyve

Anonymous
2009. 12. 17 - 22:46

 K Ö Z M E G H A L L G A T Á S

Szigethalom, 2005. március 31.

Tárgy: A tököli repülőtér zajgátló védő övezetének kijelölése

(Polgári Légiközlekedési Hatóság összehívása)

 

Zajgátló védőövezet kijelölés - Fellebbezés

Anonymous
2009. 03. 24 - 09:52

Mint az ismeretes az elmút héten az Önkormányzat kézhez kapta a Nemzeti Közlekedési Hatóság határozatát amelyben D jelű zajgátló véd?övezet kijelölésének tényét rögzítik. az erre született fellebbezés a dokumentumtárból letölthető.

NKH határozat
Fellebbezés

 

Játék a zajgörbékkel - I.

Anonymous
2008. 09. 17 - 20:35

Két érdekes kép. Ugyan mindkettő montázs, de a tévedés kockázatát is beleszámítva az eredmény akkor is megdöbbentő. A két képen látható zajgörbék egy A320 repülőgép felszállásának nyomai arányosítva a tököli reptérhez a lehetséges felszállási irányokkal és az egyes görbék által jelzett zajterhelés mértékével. Mindkét képen megtalálható egy kis vonal ez egy kilóméternek felel meg a térképen. Mint ismeretes a tököli reptér üzemeltetői D jelű zajgátló védőövezet kijelölését indítványozták a hatóságoknál, melyet az készségesen ki is jelölt. Az említett határozat ellen a környező települések hivatalai fellebbezést nyújtottak be. Bővebb információkat a zajgátló védőöezetekről a dukomentumtárban találhatnak.

 

Belépés

Partnereink