Budapest Cargo City

Az új légi áruszállítási központot közvetlenül a 2-es terminál mellett építi meg a Budapest Airport (BA). A bázis nemcsak a repülőtér, de az egész budapesti régiót kiszolgálja majd.

A ferihegyi repülőtér egészen kiváló földrajzi adottságokkal rendelkezik: minden jelentősen közép-kelet-európai város és a Balkán egy 600 kilométer sugarú körön belül található meg. Az új bázissal a Budapest Airport a térség meghatározó logisztikai és áruelosztó központjává válhat.
Egy másik nagy előnye, hogy több mint 70 hektáron terül majd el az új központ, a repülőtér kerítésén belül és bőségesen van még hely a további terjeszkedésre, melyhez nem szükséges újabb földterületet vásárolni.
2012-re a BA akár évi 132 ezer tonna légi árut lesz képes kiszolgálni. További versenyelőny, hogy a budapesti repülőtér nagyon fejlett úthálózattal bír. A 2009-es nyári menetrendben 34 menetrendszerint közlekedő légitársaság kínál 84 desztinációt.
A Cargo város multi funkciós lesz: otthont ad légi áru szállítási cégeknek, közúti fuvarozóknak és a földi kiszolgáló vállalatoknak is.

forrás: http://www.bud.hu/bud_future/cargo_city

 

Belépés

Partnereink