hirek

Másodfokú határozat

Admin1
2012. 09. 18 - 20:36

A Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala a Tököl Airport Zrt által kezdeményezett átminősítési eljárás lefolytatása után másodfokú határozatával Tököl nem nyilvános  fel- és leszállóhelyet 2012.július 31. –én IV. osztályú repülőtérré minősítette.

 

Átminősítő határozat

Admin
2012. 01. 31 - 19:02

A Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala tavaly év végén a Tököl Airport Zrt által kezdeményezett átminősítési eljárás lefolytatása után  Tököl nem nyilvános  fel- és leszállóhelyet a mellékelt dokumentumban foglalt kikötésekkel IV. osztályú repülőtérré minősítette.

 

Hamarosan az Európai Bíróságra idézhetik hazánkat a légszennyezés miatt

Admin1
2011. 04. 19 - 20:58

2011. április 7. – 

Olaszország, Spanyolország, Portugália, Svédország és Ciprus után április 6-án Belgiumot is az Európai Bíróság elé idézte[i] a légszennyezettségi határértékek[ii] be nem tartása miatt az Európai Bizottság. A listán Magyarország a következő, így akár egy héten belül a bíróság elé idézhetik hazánkat az egészségügyi határértéket rendszeresen meghaladó részecskeszennyezés miatt.

 

Marad a jövő nemzedékek ombudsmanjának intézménye

Admin1
2011. 03. 21 - 15:02

Nem szűnik meg a jövő nemzedékek ombudsmanjának intézménye, csupán egységesítik az országgyűlési biztosok hivatalát - reagált Fülöp Sándor ombudsman aggályaira Szájer József.

 

A Jövő nemzedékek országgyűlési biztosához fordultunk

Admin1
2011. 03. 13 - 21:47

Tisztelt Címzettek, tisztelt Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa!

 Lentebb küldöm Dr Szaló Péter úr válaszát, a környező települések több civil szervezetének kérésére.

 

Dr Szaló Péter válasza: Miért költöztek reptér mellé?

Admin1
2011. 03. 13 - 21:44
Tisztelt Képviselő Asszony/Úr!
 
A tököli volt katonai repülőtér környéki civil szervezetek képviseletében Önök kifogásolták, hogy a Budapesti Agglomerációról szóló 2005. évi LXIV. törvény (a továbbiakban BATrT törvény) módosításával kapcsolatos BM-590/2011. számú előterjesztésben a Tököli repülőtér egyéb nyilvános és nem nyilvános polgári célú repülőtérként szerepel. A repülőteret a 2. számú (térképi) melléklet (Szerkezeti Terv) tünteti fel, a térbeli rend szempontjából meghatározó települések felsorolását tartalmazó 1/2. számú melléklet pedig,mint az egyedi építménnyel rendelkező települést, nevesíti Tököl városát.
Levelükre, a repülőtér BATrT törvény módosítása tervezetében való szerepeltetését meghatározó jogszabályok időrendben történő feltüntetésével, a következő választ adom.
 

Megkerestük Dr Szaló Péter helyettes államtitkárt

Admin1
2011. 03. 13 - 21:41

Dr. Szaló Péter Úr

 Területrendezési és építésügyi helyettes államtitkár

Tárgy: BATrT módosítás

 Tisztelt Államtitkár Úr!

A Budapesti Agglomeráció Területrendezési Tervéről szóló 2005. évi LXIV. törvény módosításával kapcsolatos BM-590/2011. számú előterjesztésben Tököl „Egyéb nyilvános és nem nyilvános polgári célú repülőtérként szerepel”. 

 

Kormányzati nem Vát-Porpác repülőterére

Admin1
2011. 02. 17 - 18:58

Nem kapta meg a végleges jóváhagyást a Vát-Porpáci repülőtér.

 

Oligarchák helikopteren - No emisszió blog

Admin
2010. 12. 26 - 21:28

Érdemes elolvasni a lenti hivatkozáson elérhető blogot. Ugyan az írás nem mentes a jelzőktől de a módosított légügyi törvény egy kis "finomságára" hívja fel a figyelmet.

" A törvénymódosítás rövid lényege: mostantól a kormányzat kikerülésével, sőt tudta nélkül, bizonyos feltételek esetén akár még a környezetvédelmi hatóságok illetékességét is negligálva létesíthetünk magunknak helikopter-leszállópályát. Eddig ugyanis - a mentő, rendőrségi, katonai és katasztrófavédelmi feladatokat ellátó helikopterek kivételével - a magángépek csak kijelölt repülőtereken szállhattak le és fel. "

A teljes bejegyzés

 

Elveszik Dávidtól a parittyáját?

Admin1
2010. 11. 05 - 08:49

Vérszemet kaphatnak a törvényeket és a köz érdekeit semmibe vevő beruházók, ha az országgyűlés elfogadja a társadalmi szervezetek jogorvoslati lehetőségeinek eltörlésére benyújtott törvényjavaslatot, írja a Levegő Munkacsoport abban a levélben, amelyet ma juttatott el Orbán Viktor miniszterelnöknek. A jogok szűkítésének ilyen hatására már bőséges tapasztalat áll rendelkezésre, hiszen az előző kormányok 2004 óta rendszeresen szűkítgették a civil szervezetek beleszólási jogait, mégis elhúzódik sok beruházás, túllépik a tervezett költségeket, számos esetben alaposan megkérdőjelezhető a beruházások társadalmi haszna, és a korrupció soha nem látott méreteket öltött.

 

Belépés

Partnereink