Átminősítő határozat

Admin
2012. 01. 31 - 19:02

A Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala tavaly év végén a Tököl Airport Zrt által kezdeményezett átminősítési eljárás lefolytatása után  Tököl nem nyilvános  fel- és leszállóhelyet a mellékelt dokumentumban foglalt kikötésekkel IV. osztályú repülőtérré minősítette.

 

Júniusban eldől, újraindítják vagy bezárják a tököli repülőteret

Admin1
2011. 03. 26 - 18:32

December 31-én megszűnt a tököli repülőtér nem nyilvános fel- és leszállóhely státusza. Egy kormányrendelet szerint június 30-ig – más hazai leszállóhelyekkel együtt –a Tököl Airport Zrt.-nek kérvényeznie kell a repülőtérré minősítést, amit még decemberben meg is tett. Az eljárásba ügyfélként bejelentkezett több civil szervezet és több hatásterületi önkormányzat is. A lakosság és a civil környezetvédő szervezetek tiltakoznak, egy ilyen sűrűn körbeépült területen nem lehet polgári repülőteret nyitni. Március 10-én Szaló Péter belügyminiszteri államtitkár-helyettes írt a környezetvédőknek válaszlevelet, amely a kormány részéről nem sok jót ígér. 

 

Tűzzel “játszanak”

Admin1
2010. 12. 10 - 12:23

Sipos Tibor
2010. december 8. szerda

 

Halásztelek írt a Légügyi Igazgatóságnak

Anonymous
2010. 04. 07 - 17:36

Ügyiratszám: 295/2010.
Tárgy: Tököli repülőtér közúti és légi környezetszennyezés, zajhatás

 

A KDV kijelentette, hogy a zajgátló védőövezet kijelölése a repülőtér működéséhez kell

Anonymous
2010. 02. 06 - 10:45

Egyesületünk levélben megkereste a Közép-Duna-Völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséget. A Felügyelőség válaszlevelében leírta, hogy a zajgátló védőövezet kijelölés a repülőtér működéséhez kell, tehát nem a  jelenleg működő nem nyilvános fel és leszállóhelyhez.

 

Cikk a Halásztelki Hírmondóban

Anonymous
2009. 06. 15 - 10:59
A Halásztelki Hírmondó legfrissebb számában terjedelmes cikk számol be a tervezett logisztikai beruházásról ami nemrégiben  - több formai és eljárásbeli hiányosság ellenére - megkapta az elvi építési engedélyt. A cikk összefoglalja az ügy részleteit, megszólaltaja Szengyörgyi József halásztelki polgármestert és Varjú László országgyűlési képviselőt aki jelenleg a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára. Mostani megszólalásában Varjú nem annyira egyértelmű mint két évvel ezelőtti a honlapján is megtalálható, parlamenti munkáját bemutató cikkben. Ez a trendfordulás megítélésünk szerint aggasztó főleg a Világ Gazdaság múlt keddi cikkének fényében és természetesen sokadszorra előkerül a munkahelyek témája is ami mindig hathatós érvként szolgál a politikusok számára de erről jelenleg semmilyen konkrétum nem ismert.
 

Belépés

Partnereink