Bemutatkozás

Az Élhető Környezetünkért Egyesület többször és több ember által megfogalmazott célok hatékony eléréséért megalakult civil szerveződés. Az egyesület nem egy egy szóban megfogalmazható cél eléréséért alakult, hanem  azért, hogy mindennapjaink és gyermekeink jövője, a szűkebb környezetünk  a mai körülményeknél kedvezőbb, kellemesebb, "élhetőbb" legyen.
Az alábbi kérdések segítenek az egyesület megismerésében:
 
Kik alapították az egyesületet?
Az egyesületet 15 magánszemély alapította. Az alapítók között nincs cég vagy gazdasági társaság.
 
Az egyesület hivatalosan működik vagy csak kezdeményezés?
Az egyesület hivatalosan működik. A bírósági bejegyzés száma TE 5393
 
Mi az egyesület elsődleges célja?
Környezetünkben, a Csepel-sziget ezen részén nagyon sok embert érintenek a volt tököli katonai reptér hasznosításának várható kihatásai. Célunk, hogy ez a hasznosítás ne hozza vissza a korábban megélt reptéri zajt, környezetszennyezést, szabadban nem eltölthető kellemes délutánokat, az éjszakai kellemetlenségeket. Azt kívánjuk elérni, hogy a vállalati haszon növelése ne érinthesse hátrányosan a környéken lakók életét illetve néhány ember szórakozása, sportja nem ronthassa el több ezer ember mindennapjait. Célunk az is, hogy a hasznosításból eredő megnövekedett jármű forgalom ne tegye még elviselhetetlenebbé a közlekedésünket.
 
Mik a további célok?
Mint az egyesület nevéből is kitűnik az itt élők hétköznapjait és a hétvégéit is szeretnénk jobbá tenni. A napi közlekedés (szigeti gerincút, a szigethalmi műút, stb.), az utcákon, erdőkben tapasztalható szemét, a nagyarányú bűnözés, az egymás iránti közöny,  a balesetek növekvő száma, a helyi pihenési lehetőségek hiánya, mind olyan tényező, ami befolyásolja mindennapjainkat. Célunk, hogy minden, magában erőt és szándékot érző magányszemélyt vagy céget, szervezetet megtaláljunk és a közös céljaink eléréséért erőfeszítéseiket legjobb tudásunk szerint segítsük.
 
Van-e politikai kapcsolódása az egyesületnek?
Az egyesület alapszabálya kimondja, hogy működése a politikai pártoktól független, ám várjuk bármely olyan politikai erő együttműködését, aki a környezetünkért hajlandó és akar is tenni, aki azonosul céljainkkal és segíti munkánkat.
 
Van-e már eredménye a egyesületnek?
Igen, van. A 2008-ban összegyűjtött, a volt tököli katonai reptér hasznosításával kapcsolatban tiltakozó aláírások átadásánál egyesületünk is képviselte magát a Miniszterelnöki Hivatalban. Az aláírásokat további 1400 aláírással kiegészítettük, amit több civil szervezet kísérőlevele mellett 2009-ben átadtunk a NFM államtitkárának. Bejelentkeztünk több eljárásba, véleményeztük a tököli HÉSZ 2005-2010-ig folyó módosítását, a Dunai Logisztikai park előzetes környezeti hatásvizsgálatát, a BATrT 2010-es módosítását.
 
Lehet-e csatlakozni az egyesülethez?
Igen. Bármely cég, egyesület vagy magányszemély tagja lehet az egyesületnek, aki elfogadja annak céljait és tevékenykedik a célok elérése érdekében. Pártoló tagok is jelentkezhetnek.
 
Kit vár soraiba az egyesület?
Mindenkit, aki úgy érzi, hogy szeretne tenni azért, hogy az a környezet ahol él, jobb, szebb, tisztább, biztonságosabb, „élhetőbb” legyen. Lehetnek ezek magánszemélyek, cégek vagy más szerveződés - egyesület, alapítvány. Sokféle módon lehet segíteni munkánkat: ötletekkel, szervezésbeli munkával, tapasztalattal, információval, működési hozzájárulással és minden olyan dologgal, ami segíthet céljaink elérésében.
 
Van-e tagdíj?
Igen. A tagdíj, magánszemélyek számára havi minimum 200 Ft.
 
Hol lehet további információt kapni az egyesület munkájáról?
Információt az elheto@freemail.hu email címen vagy  itt szerezhet.
 
Hogyan lehet támogatni az egyesületet?
Támogatást, tagdíjat az egyesület Fókusz takarékszövetkezetben vezetett 51700258-11118156 számú számlájára utalással, vagy az info@elhetokornyezetunkert.hu e-mail címre írt megkeresőlevél alapján tudunk fogadni. 
 

Belépés

Partnereink