A bírósági ítéletet felülírták a kormányrendelet módosításával.

Admin1
2014. 08. 28 - 15:44

 Mint azt korábban írtuk, pert vesztett a Nemzeti Közlekedési Hatóság és a tököli repülőtér tulajdonosa. Az ítélet szerint a reptér engedélyét megsemmisítették, így a hatályos jogszabályok alapján nem üzemelhetett a repülőtér. 

A jogszabályok ellenére a reptér azóta is folyamatosan üzemel, pedig ezt több hatóság felé jeleztük.

 

Pert nyert az ÉKE

Admin1
2013. 10. 28 - 13:24

Pert nyert az ÉKE az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőséggel szemben.

A 2011-ben a tököli repülőtér területére tervezett logisztikai parkra kiadott előzetes hatásvizsgálati eljárás határozatát hatályon kívül helyezte, és a hatóságot új eljárásra szólította fel a Kúria.

A Kúria megállapította, hogy az alperes nem kellő körültekintéssel járt el, nem vette figyelembe a hatások összeadódását. A zajterhelés és levegőszennyezés tekintetében a határozat a lakosságot-mint végső hatásviselőt-meg sem említette.

Nem tekintette a Kúria jogszerűnek az alperes határozatát abból a szempontból sem, hogy megsemmisítette Tököl, Szigethalom, és Halásztelek jegyzőinek szakhatósági kikötéseit.

 

SZJA 1 % - nagy segítséget jelenthet nekünk

Admin1
2013. 03. 19 - 22:30

Évek óta köztudott, hogy sajnos az adózóknak kevesebb, mint a fele nem rendelkezik a személyi jövedelemadójának 1 százalékáról, pedig felajánlásukkal könnyen segíthetnének az egyre nehezebb körülmények között működő társadalmi szervezeteknek, alapítványoknak. Egyes számítások szerint egy adózó felajánlása kb.

 

Facebookon az Élhető Környezetünkért Egyesület

Admin1
2012. 05. 21 - 00:25

Egyesületünk Facebook oldalát ezen a linken lehet elérni. Ha bejelölitek az ÉKE oldaltát, a friss hírekről azonnal értesülhettek.

 

Átminősítő határozat

Admin
2012. 01. 31 - 19:02

A Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala tavaly év végén a Tököl Airport Zrt által kezdeményezett átminősítési eljárás lefolytatása után  Tököl nem nyilvános  fel- és leszállóhelyet a mellékelt dokumentumban foglalt kikötésekkel IV. osztályú repülőtérré minősítette.

 

Utóirat Orbán Viktor miniszterelnökhöz írt petícióhoz

Admin1
2011. 06. 08 - 13:52

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

A 2011. május 8.-án elektronikus úton elküldött levelünk óta történt egy olyan örvendetes esemény Magyarországon is, amelynek következtében most már nem csak az indiai és kongói kormányokat hozhatjuk fel pozitív példaként arra, hogy inkább törődnek az érintett lakossággal, vagy a természettel, mint esetleges adóbevételeikkel és új munkahelyekkel.

 

Petíció dr. Orbán Viktor miniszterelnök részére

Admin1
2011. 06. 08 - 13:39

 Tisztelt Miniszterelnök Úr!

 Kormányrendeletek értelmében az illetékes hatóságoknak 2011. június 30.-ig döntést kell hozniuk a nem nyilvános fel- és leszállóhelyek átminősítéséről. Ez vonatkozik a jelenleg nem nyilvános fel- és leszállóhelyként használt, tököli, volt katonai repülőtérre, (a továbbiakban, a valódi polgári repülőtértől megkülönböztetendően: reptérre) is. Ezért ebben az ügyben újra megismételjük segítségkérésünket a magyar kormány miniszterelnökéhez.

 

A tököli reptéren talált ürgepopulációt a Duna- Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága

Admin1
2011. 04. 15 - 12:23

2011. március 24-én bejárást tartott a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága a tököli reptéren. A Bejárás alakalmával megállapították, hogy mind a felégetett, mind az égetés nélküli területen egyaránt találtak ürgelyukakat. Elpusztult állattetemet nem találtak.

A vizsgálat megállapította tehát, hogy a területen az európai és a magyar jogszabályok által is védett ürge található, amely a logisztikai parkra kiadott előzetes hatásvizsgálati eljárásban hozott határozat egyik fellebbezési indoka volt egyesületünk beadványában.

 

Az ÉKE vizsgálatot kért a tököli reptér területén tapasztalt nagy kiderjedésű tarlóégetés miatt

Admin1
2011. 04. 14 - 10:18

BEJELENTÉS

 

A tököli volt szovjet katonai reptéren történt természetkárosítás gyanúja miatt

 

Hír tv interjú

Admin1
2011. 04. 14 - 09:52

 

 

A riportból megtudhatjuk, hogy a folyamatban lévő átminősítési eljárásban féléves szinten 52 db. S5.1 típusú sugárhajtású gép fogadására kértek engedélyt. Ezek a gépek az uralkodó szélirány miatt az esetek 80 %-ban Szigethalom felől tudnak csak leszállni, azaz Szigethalom legközelebbi óvodája felett kb. 60-80 m magasan jelennének meg. Wachsler Tamás szerint ez nem így van.

 

Belépés

Partnereink