Az Élhető Környezetünkért Egyesület, a szigethalmi polgármester és a halásztelki alpolgármester közleménye

Admin1
2010. 12. 10 - 12:31

Budapest, 2010. december 8., szerda (OS) - A tököli repülőtér közelében lezuhant sportrepülő sajnálatos, tragikus kimenetelű balesetéhez kapcsolódóan Szigethalom és Halásztelek Város, valamint az Élhető Környezetünkért Egyesület - az elhunyt pilóta családja felé történő részvétnyilvánítás mellett - az alábbi nyilatkozatot teszi:


  2008-ban és 2009-ben 6200, a tököli repülőtér melletti városokban élő lakos petícióját juttattuk el a miniszterelnöki hivatalnak. A petícióban azt kértük, hogy a kormány ne járuljon hozzá az ingatlan repülőtérré való nyilvánításához, szüntesse meg a vonatkozó - 2346/2004 (XII.26.) számú - kormányhatározatnak a repülési funkció megtartására vonatkozó részét, és fogadja el a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium KJKF- 2313/5/2007. számú levelében foglalt szabályozási javaslatokat a nem nyilvános fel- és leszállóhelyeken folyó repülési tevékenységek korlátozására. 

    A tököli nem nyilvános fel- és leszállóhely körbe van építve lakóingatlanokkal. A legközelebbi halásztelki ház 500, Szigethalom 700 méterre van a kifutópályától. A tragikus baleset kapcsán ismét szeretnénk felhívni a figyelmet a létesítmény körbeépítettségéből adódó fokozott kockázatokra, amit tovább növel a lakott területek fölött 65m magasságtól kijelölt A2 műrepülő légtér és a százhalombattai olajfinomító közelsége is. Nem tartjuk elfogadhatónak, hogy óvodák, iskolák és több tízezer ember lakóhelye fölött végezzenek sportrepüléseket, repülés és műrepülés oktatást.

Fáki László                              
polgármester                        
Szigethalom                  

Szabó Tibor
alpolgármester
Halásztelek

Marton Péter
elnök
Élhető Környezetünkért Egyesület
 

MTI

Érd is csatlakozott a közleményhez az Érdi Lap decemberi számának 4. oldalán.

 

Belépés

Partnereink