Nincs engedélye a tököli repülőtérnek, mégis üzemel

Admin1
2014. 08. 02 - 09:35

2014. július 14-én pert vesztett a Nemzeti Közlekedési Hatóság és az alperesi oldalon beavatkozó Tököl Airport Zrt, az ítélet megsemmisítette a tököli repülőtér átminősítési eljárásában hozott határozatot.

Az átminősítési határozat megsemmisítése egyben az üzemeltetési engedély visszavonását is jelentette, mivel az üzemeltetési engedély kiadásának alapfeltétele a reptér átminősítési engedély megléte.

A tököli reptérnek jelenleg sem reptéri státusza, sem üzemeltetési engedélye nem lehet a bírósági ítélet alapján, azt mégis folyamatosan üzemeltetik.

Az Élhető Környezetünkért Egyesület 2014. 07. 24-én megkereste a Légiközlekedési Igazgatóságot, hogy milyen engedély alapján folyik repülési tevékenység a Tököli Repülőtér területén. A feltett kérdésünkre a mai napig nem kaptunjk választ, de a repülőteret azóta is üzemeltetik.

Ha valaki azt tapasztalja, hogy engedély nélkül használják a repülőteret, jelentse be azt a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatalánál a 06/1/273-5526-os számon a 6-os melléken, vagy vegye fel videokamerával, folyamatos felvétel mellett, hogy felszállnak a repülőtérről, lehetőleg úgy, hogy kivehető legyen a gép azonosító száma és a folyamatos felvétel közben ráközelít egy aznapi napilap címoldalára.

Az ilyen felvételt ha eljuttatják Egyesületünkhöz az eredeti adathordozón, akkor ez alapján feljelentést teszünk a gép pilótája ellen, mert légi közlekedési szabálysértést követ el.

 

Belépés

Partnereink