Továbbra sincs környezetvédelmi engedélye a reptérnek 2014 óta

Admin1
2018. 09. 09 - 19:31

A Pest megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Visszavonta a tököli repülőtér 2017-ben jogsértő módon kiadott Környezeti működési engedélyét.

Még az eljárás során jeleztük az eljáró Hatóság felé, hogy a Kúria kötelező érvényű ítéletében foglalt teljes körű hatásvizsgálati eljárás helyett, az egyszerűsített felülvizsgálati eljárást kívánja lefolytatni a hatóság és az eljárást nem hirdette meg idejében a hatásterületen, így az érintetteknek nem volt lehetősége megjelenni a csak Tökölön megtartott közmeghallgatáson, amiről nem értesítették sem az ÉKÉ-t, sem Szigethalom Városát.

Jelzésünk ellenére a Hatóság lefolytatta az eljárást, pedig még 2016. október 25.-én Szigethalom Városával közösen megtámadtuk a Bíróságon a jogsértő kötelező döntést.
A Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság 2017. március 9-én hozott ítéletében helyt adott Szigethalom és az ÉKE kérelmének és hatályon kívül helyezte a jogsértő módon indított eljárásra kiadott kötelező döntést, ami alapja volt a 2017-es engedélynek, megsemmisítette.

A bírósági döntés alapján megfellebbeztük a kiadott engedélyt, melynek vizsgálatát most fejezte be a Kormányhivatal és helyt adott Szigethalom és az Élhető Környezetünkért Egyesület fellebbezésének.

A jogi képviseletet az eljárásokban az EMLA Egyesület látta el.

Külön érdekesség az eljárásban, hogy a 2017 március 9-én hozott bírósági ítélet alapján, 2017. március 27.-én benyújtott fellebbezésünk elbírálásához több, mint egy év kellett a felettes szervnek.....

Az valószínűleg, csak véletlen, hogy a több mint egy évig elhúzódó elbírálás alatt a környezethasználó újabb kérelmet adott be, amit szintén véleményünk szerint jogszabálysértő módon bírált el a Környezetvédelmi Hivatal és ismételten megfellebbezte Szigethalom Városa és az ÉKE a kiadott határozatot.

A tököli reptér tehát 2014 óta (amikor a bíróság megsemmisítette a korábbi jogsértő engedélyt) környezetvédelmi engedély nélkül működik, ami eléggé érdekes Európa közepén a XXI. században.....

 

Belépés

Partnereink