Utóirat Orbán Viktor miniszterelnökhöz írt petícióhoz

Admin1
2011. 06. 08 - 13:52

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

A 2011. május 8.-án elektronikus úton elküldött levelünk óta történt egy olyan örvendetes esemény Magyarországon is, amelynek következtében most már nem csak az indiai és kongói kormányokat hozhatjuk fel pozitív példaként arra, hogy inkább törődnek az érintett lakossággal, vagy a természettel, mint esetleges adóbevételeikkel és új munkahelyekkel.

A veszprémi, Fideszes önkormányzat végleg leállította a szentkirályszabadjai reptér fejlesztését, - amelynek üzemelését korábban, mint mi is írtuk, már a regionális környezetvédelmi felügyelőség is ellenezte – méghozzá nem a saját, hanem a reptér környezetében lévő települések lakói miatt.

Erről a város tiszteletreméltó polgármestere, Porga Gyula úr így nyilatkozott: "... ami talán még ” az üzleti megfontolásoknál is „fontosabb - a megyeszékhely nem kíván a környező
települések lakóinak kinyilvánított véleményével szemben fejleszteni.”  (Pedig azok a települések nem néhány száz méterre vannak a reptértől, mint térségünkben, hanem jóval messzebbre.) Cikk

Valami ilyesféle nemzeti együttműködésre volna szükség itt, a mi szűkebb pátriánkban is, de magában az országban is. Ehhez kérjük ismételten a Miniszterelnök Úr segítségét.

Halásztelek-Szigethalom-Szigetszentmiklós-Érd-Százhalombatta-Tököl, 2011. június 5.

Élhető Környezetünkért Egyesület

Érd-Óváros Szent Mihály Alapítvány

Százhalombattai Faluvédő Egylet

Százhalombattai Környezetvédő Egyesület

Levegő Munkacsoport

 

Belépés

Partnereink