Hír tv interjú

Admin1
2011. 04. 14 - 09:52

 

 

A riportból megtudhatjuk, hogy a folyamatban lévő átminősítési eljárásban féléves szinten 52 db. S5.1 típusú sugárhajtású gép fogadására kértek engedélyt. Ezek a gépek az uralkodó szélirány miatt az esetek 80 %-ban Szigethalom felől tudnak csak leszállni, azaz Szigethalom legközelebbi óvodája felett kb. 60-80 m magasan jelennének meg. Wachsler Tamás szerint ez nem így van.

A riportból az is kiderül, hogy a 2500 m-es kifutópályát úgy csökkentik le 799 m hosszúságúra, hogy a betonra felfestenek két csíkot (küszöböt).

A Riport végén Wachsler Tamás elismeri, hogy ezt azért teszik, mert ha ennél hosszabb lenne a kifutópálya akkor el kellett volna készíteni a környezetvédelmi hatásvizsgálatot, ahol vizsgálják a meglévő légszennyezést, a környező demográfiai adatokat, a létesítmény által esetleg okozott szegregációs problémákat stb.

Az interjú alatt megjelent feliratok között olvasható hogy az ÉKE félti a területen lévő európailag védett ürgét a kipusztulástól. A megjelent információ Egyesületünk egy korábbi beadványára utal, melyben kértük a KDV vizsgálatát a reptér területén tapasztalt nagy kiterjedésű tarlóégetés ügyében.  (A tarlóégetésről készített fényképek a riport alatt is láthatók.)

 

Belépés

Partnereink